Rondel Maestro miedź od Ronneby Bruk to rondel miedziany z potrójną konstrukcją (triply) i uchwytem odlewanym ze stali nierdzewnej. Konstrukcja triply oznacza, że rondel składa się z trzech warstw: najbardziej zewnętrznej z miedzi, środkowej z aluminium i wewnętrznej ze stali nierdzewnej. Warstwa aluminiowa wraz z warstwą miedzianą zapewnia szybkie i równomierne nagrzewanie, podczas gdy wewnętrzna strona rondla ze stali nierdzewnej zapewnia łatwą w pielęgnacji i praktyczną powierzchnię podczas i po gotowaniu. Uchwyt ma wygrawerowane logo Ronneby Bruk i pozostaje chłodny podczas gotowania dzięki minimalnej powierzchni stykowej z miedzianym rondlem. Dołączona szklana pokrywka została wyposażona w otwór na parę i wygodny odlew ze stali nierdzewnej. Miedziany rondel ma magnetyczne dno stalowe i dzięki temu może być również używany na kuchence indukcyjnej.