Nóż uniwersalny Kai Wasabi Black z ostrzem o długości 10 cm doskonale nadaje się do obierania i krojenia owoców i warzyw - i stanowi dobrą podstawę w każdym zestawie noży. Ostrze ma lekkie zakrzywienie i jest wykonane ze stali nierdzewnej o wysokiej zawartości węgla. Dzięki połączeniu proszku bambusowego i polipropylenu rękojeść posiada właściwości antybakteryjne, które sprzyjają bezpieczniejszemu środowisku pracy. Nóż należy do serii Kai Wasabi Black - gdzie znajdziesz noże wysokiej jakości i o eleganckim wyglądzie do wszelkich zastosowań.
MateriałArkusz
Stal nierdzewna
Podpora
Polipropylen, bambus
Waga brutto (kg)0,13
Pielęgnacja i czyszczeniePo każdym użyciu naostrz ostrze za pomocą ostrzałki. Nie nadaje się do mycia w zmywarce, może to bowiem doprowadzić do uszkodzenia noża, jak i zmywarki. Myj ręcznie natychmiast po użyciu i delikatnie wytrzyj ostrze noża miękką szmatką. Nie czekaj z czyszczeniem noża, ponieważ kwasy zawarte w resztkach jedzenia mogą zniszczyć ostrze. Nigdy nie pozostawiaj noża mokrego, ponieważ może zacząć rdzewieć. Przechowuj ostrza w bloku na noże lub na pasku magnetycznym.
Używać tylko z deską do krojenia z tworzywa sztucznego lub drewna. Nie używać na szklanej desce do krojenia, patelni lub na talerzu. Unikać krojenia kości lub zamrożonych składników, ponieważ może to spowodować uszkodzenie ostrza.