Nóż do szatkowania Kai Shun Classic White ma ostrze wykonane z wysokiej jakości stali VG-MAX oraz 32-warstwowej stali damasceńskiej z rękojeścią z laminowanego jasnego Pakkawood. Nóż należący do serii Shun Classic doskonale nadaje się do krojenia i tranchowania mięsa, pozwalając na cięcie cienkich równych plastrów. Nóż do szatkowania Kai Shun Classic White doskonale sprawdzi się zarówno w domowej kuchni, jak i w profesjonalnych kuchniach.
Pielęgnacja i czyszczenieUżywać tylko z deską do krojenia z tworzywa sztucznego lub drewna. Nie używać na szklanej desce do krojenia, patelni lub na talerzu. Unikać krojenia kości lub zamrożonych składników, ponieważ może to spowodować uszkodzenie ostrza.
Po każdym użyciu naostrz ostrze za pomocą ostrzałki. Nie nadaje się do mycia w zmywarce, może to bowiem doprowadzić do uszkodzenia noża, jak i zmywarki. Myj ręcznie natychmiast po użyciu i delikatnie wytrzyj ostrze noża miękką szmatką. Nie czekaj z czyszczeniem noża, ponieważ kwasy zawarte w resztkach jedzenia mogą zniszczyć ostrze. Nigdy nie pozostawiaj noża mokrego, ponieważ może zacząć rdzewieć. Przechowuj ostrza w bloku na noże lub na pasku magnetycznym.