Nóż do owoców Kai z etui ma ostrze wykonane ze stali nierdzewnej i uchwyt z drewna wiśniowego. Mały nóż z praktycznym drewnianym etui idealnie nadaje się do obierania i krojenia małych warzyw i owoców.
MateriałArkusz
Stal nierdzewna
Podpora
Drzewo wiśniowe
Kolor trzonkaBrązowy
Waga brutto (kg)0,04
Pielęgnacja i czyszczenieUżywać tylko z deską do krojenia z tworzywa sztucznego lub drewna. Nie używać na szklanej desce do krojenia, patelni lub na talerzu. Unikać krojenia kości lub zamrożonych składników, ponieważ może to spowodować uszkodzenie ostrza.
Po każdym użyciu naostrz ostrze za pomocą ostrzałki. Nie nadaje się do mycia w zmywarce, może to bowiem doprowadzić do uszkodzenia noża, jak i zmywarki. Myj ręcznie natychmiast po użyciu i delikatnie wytrzyj ostrze noża miękką szmatką. Nie czekaj z czyszczeniem noża, ponieważ kwasy zawarte w resztkach jedzenia mogą zniszczyć ostrze. Nigdy nie pozostawiaj noża mokrego, ponieważ może zacząć rdzewieć. Przechowuj ostrza w bloku na noże lub na pasku magnetycznym.