Kai Shun Nagare nóż do szatkowania ma ostrze wykonane z elastycznej stali VG2 oraz stali VG10, które są przeplatane 72-warstwową stalą damasceńsk ą, oraz ergonomiczny uchwyt z drewna Pakka. Japoński nóż należy do kolekcji Shun Nagare i doskonale nadaje się do krojenia lub szatkowania mięsa.
MateriałArkusz
VG-10 stal, vg-2 stal
Podpora
Drewno - żywica
Kolor trzonkaCzarny
Waga brutto (kg)0,612
Pielęgnacja i czyszczenieUżywać tylko z deską do krojenia z tworzywa sztucznego lub drewna. Nie używać na szklanej desce do krojenia, patelni lub na talerzu. Unikać krojenia kości lub zamrożonych składników, ponieważ może to spowodować uszkodzenie ostrza.
Po każdym użyciu naostrz ostrze za pomocą ostrzałki. Nie nadaje się do mycia w zmywarce, może to bowiem doprowadzić do uszkodzenia noża, jak i zmywarki. Myj ręcznie natychmiast po użyciu i delikatnie wytrzyj ostrze noża miękką szmatką. Nie czekaj z czyszczeniem noża, ponieważ kwasy zawarte w resztkach jedzenia mogą zniszczyć ostrze. Nigdy nie pozostawiaj noża mokrego, ponieważ może zacząć rdzewieć. Przechowuj ostrza w bloku na noże lub na pasku magnetycznym.