20-centymetrowy Kai Shun Classic nóż szefa kuchni jest wszechstronnym narzędziem o wielu zastosowaniach. Zakrzywione ostrze z wysokiej jakości stalą VG-MAX w rdzeniu i pięknym damasceńskim wykończeniem nadaje się doskonale do przygotowywania zarówno warzyw, jak i mięsa. Dzięki wypukłemu ostrzu i ręcznemu ostrzeniu noży Shun, otrzymuje się nieporównywalną ostrość. Ergonomicznie zaprojektowany uchwyt z laminowanego drewna Pakka dobrze leży w dłoni. Nóż szefa kuchni należy do ekskluzywnej serii Shun Classic od japońskiego producenta noży Kai.
MateriałArkusz
Stal nierdzewna
Podpora
Materiał: Drewno - żywica
Wkończenie: Laminowane
Waga brutto (kg)0,344
Pielęgnacja i czyszczeniePo każdym użyciu naostrz ostrze za pomocą ostrzałki. Nie nadaje się do mycia w zmywarce, może to bowiem doprowadzić do uszkodzenia noża, jak i zmywarki. Myj ręcznie natychmiast po użyciu i delikatnie wytrzyj ostrze noża miękką szmatką. Nie czekaj z czyszczeniem noża, ponieważ kwasy zawarte w resztkach jedzenia mogą zniszczyć ostrze. Nigdy nie pozostawiaj noża mokrego, ponieważ może zacząć rdzewieć. Przechowuj ostrza w bloku na noże lub na pasku magnetycznym.