Kai Shun Classic nóż szefa kuchni ostrzony w oliwie
20 cm
919,74 zł
1499 złCena z VAT(-39%)
Na zamówienie, wysyłka najwcześniej 6 grudnia
Darmowa dostawa do Polska
Warto wiedzieć
HRC 61,0
Kai Shun Classic nóż szefa kuchni ostrzony w oliwie ma ostrze wykonane z wysokiej jakości stali VG-MAX i 32-warstwowej stali damasceńskiej oraz rękojeść wykonaną z laminowanego jasnego drewna Pakka. Japoński nóż z ostrzeniem w oliwie jest idealny do krojenia, cięcia i siekania praktycznie wszystkiego w kuchni. Nóż szefa kuchni Kai jest odpowiedni zarówno dla amatorów, jak i profesjonalistów.
Pielęgnacja i czyszczenieUżywać tylko z deską do krojenia z tworzywa sztucznego lub drewna. Nie używać na szklanej desce do krojenia, patelni lub na talerzu. Unikać krojenia kości lub zamrożonych składników, ponieważ może to spowodować uszkodzenie ostrza.
Po każdym użyciu naostrz ostrze za pomocą ostrzałki. Nie nadaje się do mycia w zmywarce, może to bowiem doprowadzić do uszkodzenia noża, jak i zmywarki. Myj ręcznie natychmiast po użyciu i delikatnie wytrzyj ostrze noża miękką szmatką. Nie czekaj z czyszczeniem noża, ponieważ kwasy zawarte w resztkach jedzenia mogą zniszczyć ostrze. Nigdy nie pozostawiaj noża mokrego, ponieważ może zacząć rdzewieć. Przechowuj ostrza w bloku na noże lub na pasku magnetycznym.