Zestaw do trybowania Kai Shun Classic 2 części zawiera nóż do trybowania i widelec do steków i jest wszystkim, czego potrzebujesz do eleganckiego trybowania pieczeni niedzielnej. Rękojeści wykonane są z laminowanego drewna Pakka, a ostrze noża ze stali jakości VG-MAX i 32-warstwowej stali damasceńskiej.
Pielęgnacja i czyszczenieUżywać tylko z deską do krojenia z tworzywa sztucznego lub drewna. Nie używać na szklanej desce do krojenia, patelni lub na talerzu. Unikać krojenia kości lub zamrożonych składników, ponieważ może to spowodować uszkodzenie ostrza.
Po każdym użyciu naostrz ostrze za pomocą ostrzałki. Nie nadaje się do mycia w zmywarce, może to bowiem doprowadzić do uszkodzenia noża, jak i zmywarki. Myj ręcznie natychmiast po użyciu i delikatnie wytrzyj ostrze noża miękką szmatką. Nie czekaj z czyszczeniem noża, ponieważ kwasy zawarte w resztkach jedzenia mogą zniszczyć ostrze. Nigdy nie pozostawiaj noża mokrego, ponieważ może zacząć rdzewieć. Przechowuj ostrza w bloku na noże lub na pasku magnetycznym.
HRC61
Wymiary
Szerokość (cm)15,8
Wysokość (cm)3,5
WymiaryNóż do trybowania Kai Shun Classic: długość ostrza 20 cm, długość rączki 12,2 cm Widelec do steków Kai Shun Classic: widelec 16,5 cm, długość rączki 11,6 cm