Szybka przesyłka
Darmowa dostawa zamówień powyżej 249 zł
Sztućce do przystawek są mniejsze niż klasyczne sztućce obiadowe i dlatego nadają się zarówno do przystawek podczas uroczystych kolacji, jak i do lekkich posiłków na co dzień.
Podczas przystawki do trzydaniowej kolacji, para pięknych sztućców do przystawek umili wieczór, gdy będziesz delektować się ciastem serowym Västerbotten w bąbelkowym towarzystwie. Dzięki temu, że sztućce do przystawek są małe i zgrabne, dobrze pasują zarówno do mniejszych potraw, jak i do mniejszych talerzy i spodków, na których serwowane jest jedzenie.
Sztućce do przystawek są przeznaczone do mniejszych posiłków. Jeśli deser podawany jest na koniec kolacji, para pasujących sztućców deserowych lepiej nadaje się do spożywania słodkości.
Istnieje wiele pięknych sztućców do przystawek, z których można wybierać. Zwykle sztućce do przystawek są używane na bardziej uroczyste okazje, podczas których serwowanych jest wiele dań, ale równie dobrze nadają się do codziennego użytku. Na przykład doskonale nadają się do serwowania kawałków śledzia ze słoika lub do rozsmarowywania miękkiego sera na krakersach.
Wybierz sztućce do przystawek zgodnie z własnym stylem i gustem. Na przykład para złotych sztućców będzie miłym detalem na romantycznie nakrytym drewnianym stole z białą porcelaną i wazonem z różowymi różami.
Para klasycznych srebrnych sztućców do przystawek, na przykład, pięknie prezentuje się na stole w stonowanych kolorach, z szarym obrusem, białymi serwetkami i szklanymi talerzami. Wybór należy oczywiście wyłącznie do Ciebie.
Niektóre z najpopularniejszych sztućców do przystawek pochodzą od następujących marek, które są liderami w swojej dziedzinie:
Sztućce do przystawek występują w różnych wzorach. Niezależnie od tego, czy chcesz dodać odrobinę luksusu do codziennego życia, czy nakryć stół na prawdziwą ucztę, z pewnością znajdziesz coś dla siebie. Na przykład sztućce do przystawek z serii Nobel, które też są używane podczas kolacji noblowskie. Design sztućców do przystawek spełnia różne funkcje i jest dostosowany do różnych zastosowań.
Podczas nakrywania stołu, sztućce kładziemy od zewnątrz do wewnątrz, w kolejności, w jakiej jemy różne dania. Sztućce do przystawek są umieszczane najdalej na zewnątrz, ponieważ przystawka jest pierwszym serwowanym daniem, podczas gdy sztućce obiadowe są umieszczane bliżej talerza. Widelce są umieszczane po lewej stronie talerza, a noże po prawej.
Jeśli przystawka jest jedzona łyżką, łyżka do przystawek jest umieszczana najdalej na prawo od talerza. Natomiast łyżka deserowa jest umieszczana na górnej krawędzi talerza.