Kai Shun Classic White nóż szefa kuchni ma ostrze wykonane z wysokiej jakości stali VG-MAX i 32 warstwowej stali damasceńskiej oraz uchwyt wykonany z laminowanego jasnego drewna Pakkawood. Japoński nóż z długim ostrzem jest idealny do krojenia, cięcia i siekania praktycznie wszystkiego w kuchni. Nóż szefa kuchni od Kai jest równie odpowiedni zarówno dla amatorów, jak i profesjonalnych kucharzy.
Pielęgnacja i czyszczenieUżywać tylko z deską do krojenia z tworzywa sztucznego lub drewna. Nie używać na szklanej desce do krojenia, patelni lub na talerzu. Unikać krojenia kości lub zamrożonych składników, ponieważ może to spowodować uszkodzenie ostrza.
Po każdym użyciu naostrz ostrze za pomocą ostrzałki. Nie nadaje się do mycia w zmywarce, może to bowiem doprowadzić do uszkodzenia noża, jak i zmywarki. Myj ręcznie natychmiast po użyciu i delikatnie wytrzyj ostrze noża miękką szmatką. Nie czekaj z czyszczeniem noża, ponieważ kwasy zawarte w resztkach jedzenia mogą zniszczyć ostrze. Nigdy nie pozostawiaj noża mokrego, ponieważ może zacząć rdzewieć. Przechowuj ostrza w bloku na noże lub na pasku magnetycznym.